Een nieuwe site

Een nieuwe site die nog lang niet af is. Ik wil niet al mijn werk van de afgelopen 10 jaar gebruiken maar waarop ga ik selecteren? Op kwaliteit? Op wat er voor mijn huidige koers nog representatief is? Wat is dan die huidige koers?

Ja dat kan ik alvast uitleggen.

Ik heb autonome beeldende kunst gestudeerd en ben afgestudeerd met performances waar ik in mijn eigen lichaam de bewegingen van een plant (calathea mirosha) en een dier (paard) onderzocht, toonde. Nu ik er aan terug denk gaat veel van mijn werk uit mijn studieperiode en de jaren erna over lichamen, beweging, communicatie door aanraking en fysieke inspanning. Overdraging tussen mensen, overdraging aan de toeschouwer (iemand voelde zich helemaal verkrampen toen ze de video bekeek waarin ik 30 minuten als een plant, voornamelijk, stilzat.) Overdraging tussen wat buiten mij is en mezelf.

Het is vaak een machtsspel tussen de twee: Ik en dat andere. Vaak is het ook machtsspel tussen eigen lichaam en geest. En vooral over dat laatste ben ik gaan schrijven. Of nou ja, het komt vaak boven water in mijn verhalen. Voornamelijk science fiction verhalen. Het lijkt een heel contrast met mijn eerdere werk. Maar ik vind het een doeltreffende manier om de menselijke geest te onderzoeken. Een wereld te scheppen waar andere condities gelden, waar mensen geëvolueerd zijn, waar ze ingrijpende technologieën tot hun beschikking hebben . En uiteindelijk kom ik dan bij die grote vraag: Wat is een mens? Wat betekent het om een mens te zijn?

Het voelt altijd zo beperkend om te vertellen: dit doe ik, dit zijn mijn thema’s en inspiratiebronnen. Het is veel meer dan het genoemde en ik wijk altijd af, ik teken ook om het tekenen zelf. Ik schrijf Science Fiction omdat ik er simpelweg gek op ben. Omdat ik er van houd werelden, personen te verzinnen, relaties uit te diepen. Psychologie, weer een duidelijke focus en kwantum fysica, daar snap ik niets van, maar het interesseert me oneindig. Hoe dan ook, een website voor alle ideeën die ik vormgeef.